zaterdag 30 mei 2015

Brusho en gesso

Vandaag heb ik weer een invalbeurt op het designteam. Hiervoor heb ik altijd wat reserveposten klaar staan zodat deze indien nodig onmiddellijk gepubliceerd kunnen worden.

Voor vandaag had Jetske de keus laten vallen op deze kaart met gesso en brusho. Voor alle details kun je weer terecht op het blog van het designteam.

A card with gesso (black and white) and brusho. For details please visit the designteam blog.

donderdag 28 mei 2015

Fiber art

Een abstract canvas met fibers, embossing poeder, glitterpasta, gesso, acrylverf, mini marbles, alcohol inkt en stampbord.

An abstract canvas with fibers, embossing powders, glitterpaste, gesso, acrylics, mini marbles, alcohol ink and stampbord.

dinsdag 26 mei 2015

Abstract landschap

Een geabstraheerd landschap in één van mijn art journals. Hiervoor heb ik de distress paints gebruikt.

I made an abstract landscape in one of my artjournals. This time I used the distress paints.

donderdag 21 mei 2015

Hydrangea

Best een lief kaartje geworden. Als basis heb ik een oud knipvel gebruikt en daarop de gestempelde bloem geplakt. Met metallic lila Posca marker en witte Sharpie ingekleurd.

The stamped flower is by Impression Obsession.

woensdag 20 mei 2015

Book review

Intussen heb ik ook het eerste boek van Dina Wakley, Art Journal Freedom, uit. Een lekker vlot geschreven boek over ontwerpprincipes en kleurgebruik. Niets nieuws onder de zon maar wel goed uitgelegd en van veel voorbeelden voorzien waardoor het uitermate geschikt is voor de startende art journaler.

I also recently finished the first book by Dina Wakley. It's full of tips on design and use of colour and written in an easy to follow style so I would totally recommend it for the beginner in art journaling.

vrijdag 15 mei 2015

Another piece of the puzzle

Op het blog van het designteam heb ik weer een puzzelstuk geplaatst. Daar kun je ook de werkbeschrijving en gebruikte materialen nalezen. 

I've made another piece of the puzzle for the designteam. Please visit their blog for all the details.

Lijkt het je ook leuk zo'n puzzelstuk te maken en wil je er een workshop voor volgen, neem dan vrijblijvend contact op. Mijn e-mail adres vind je onder mijn profiel.

dinsdag 12 mei 2015

Book review

Van de week had ik het boek Mixed Emulsions van Angela Cartwright uitgelezen. Ik had het al vrij lang in huis, niet omdat het niet fijn las of niet interessant was, maar de tijd ontbreekt mij nu eenmaal om én zelf te creëren én erover te lezen én workshops/trainingen te volgen.
En als je dan ook nog eens in verschillende boeken tegelijk bezig bent, gaat het allemaal wat langer duren ;)

Angela Cartwright is, naast actrice, ook fotografe en die foto's verwerkt ze in haar mixed media kunst. Het boek gaat dan ook over de verschillende technieken en materialen die daarvoor gebruikt kunnen worden.
Ik had het aangeschaft in een tijd dat ik ook geïnteresseerd was in fotograferen maar inmiddels heb ik geaccepteerd dat daar echt de tijd voor ontbreekt. Natuurlijk zijn de diverse technieken ook voor andere doeleinden te gebruiken.
Bijvoorbeeld voor deze post heb ik gebruik gemaakt van één van de tips uit het boek. 

Het boek was voor mij voornamelijk een lees- en kijkboek. De bewerkte foto's vind ik erg mooi, dus wellicht dat ik mij daar ooit eens op ga storten, hoewel ik de laatste tijd meer bezig ben met het digitaal bewerken van foto's.
Achterin staan ook erg veel prachtige voorbeelden van andere kunstenaars, wat ik eerlijk gezegd nóg leerzamer vond.

Ik heb het met veel plezier gelezen en bestudeerd, dus het was zeker onderhoudend, ook wanneer je, net als ik inmiddels, meer gevorderd bent in de mixed media. Maar ook mensen die nog maar kort zich met mixed media bezighouden, kunnen hier veel aan hebben. Ik zou het niet aanraden voor de echte beginner omdat het je dan te snel gaat duizelen. Maar daar zijn dan weer vele andere boeken voor voorhanden.

I just finished reading Mixed Emulsions by Angela Cartwright. It is a fun and interesting book on mixed media altering your own photographs. So if you are into mixed media and photography and want to take it further then the 'well known - Finnabairstyle - mixed media - scrapbooking lay-outs' this book is definitely for you.

I don't think it's suitable for an absolute beginner but there are plenty of books for beginners in mixed media to be found. In fact, I'm about to finish a few myself, so I'll be doing reviews on those as well.

The book describes a lot of techniques and materials that you might not even consider for altering your photographs and are also very usable for other projects as well. For instance this post was inspired by one of the techniques mentioned.

I absolutely enjoyed reading it and the last chapter with a lot of projects by other artists is quite inspiring.

maandag 11 mei 2015

Blue page

Een pagina uit één van mijn art journals in blauw. Ik spot stempels van Judikins, Hero Arts en Stampers Anonymous.

A page in blue. Stamps are by Judikins, Hero Arts and Stampers Anonymous.

donderdag 7 mei 2015

Bister


Bister, brusho spray, een ronde pons en een copic fineliner.



Bistre, brusho shimmer & mist spray, a circle punch and a copic fineliner

dinsdag 5 mei 2015

Crazy birds

Een mal kaartje met malle vogels.

Stamps are by Katzelkraft.