dinsdag 9 juni 2015

Voices of the sea - Powertex 1

Ik ben de afgelopen tijd aan het experimenteren geweest met Powertex. Ik had het materiaal nog niet eerder gebruikt en als je van kliederen houdt, is dat wel het ultieme geklieder.

Naast wat textielverharden, wilde ik ook de combinatie met Bister uitproberen. Daarnaast heb ik nog wat andere water-oplosbare sprays gebruikt en dat werkt eigenlijk net zo goed.

Ik heb hier Powertex Ivoor gebruikt, zwarte bister, zilver cracklepasta en zwarte en zilveren acrylverf.

Op de detailfoto zie je duidelijker de structuur van het textiel en het effect van de bister op de powertex. Doordat de wateroplosbare substantie (in dit geval de bister) een andere opdroogtijd heeft dan de powertex onstaat een craqueleer-effect. Officieel heeft het een andere naam en is het ook te realiseren met bepaalde acrylmediums, maar daar zal ik jullie nu niet mee lastigvallen.

Deze eerste poging leerde me in ieder geval dat ik voor dit effect de powertex wat dikker moest aanbrengen.

I started experimenting with Powertex. It is a very messy process so totally my cup of tea. At first I did not like the shiny finish, but now I quite like the contrast with the satin finish of the acrylics. 

Here I used a piece of cloth with an open structure and sprayed some bistre while it was still wet. On the spots where the powertex was a bit thicker you can see some nice effects created by the bistre (see detail). 

3 opmerkingen:

 1. Hoi Saskia,
  Ik wist niet dat je ook een blog had.
  Je bent lekker bezig geweest, wordt/is mooi hoor
  groetjes Annemieke/BAMBA

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Saskia,
  Ik wist niet dat je ook een blog had.
  Je bent lekker bezig geweest, wordt/is mooi hoor
  groetjes Annemieke/BAMBA

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ziet dat er prachtig uit! Mooi hoe je steeds weer anders dingen uitprobeert en dat hier laat zien. Een paar jaar terug heb ik er bij mij de rem op gezet wat betreft nog weer andere dingen gaan aanschaffen en proberen, maar als ik dit zie begint het te kriebelen,,,
  Zo mooi! Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen